Cursusaanbod

Bent u op zoek naar een cursus Eerste Hulp? Hieronder treft u ons aanbod aan. U kunt zich op deze website inschrijven voor een van deze cursussen. De kosten van het cursusgeld vindt u in de tabbladen met cursusinformatie hieronder.

Voor meer toelichting over cursussen bel vrijblijvend met Christian van Laarhoven via 06-26640434.

Tip! Welke zorgverzekeraar vergoedt de cursus EHBO? Omdat zorgverzekeraars preventieve zorg steeds belangrijker vinden, zijn er meerdere verzekeraars die een EHBO- of reanimatiecursus vergoeden vanuit een zorgverzekering met een aanvullende dekking. Bekijk hier welke zorgverzekeraars de Basiscursus EHBO vergoeden.

Cursusaanbod
Bekijk hieronder het cursusaanbod. Op elke tabblad vindt u meer informatie over de betreffende cursussen: Basiscursus Eerste Hulp, Reanimatie en AED, Eerste Hulp aan Kinderen, Eerste Hulp bij Sportletsels, Eerste Hulp bij Wondelletsels, Eerste Hulp door Jeugd (enkel voor basisscholen in Gilze). Alle cursussen worden gegeven op onderstaande locatie:

Gezondheidscentrum de Flair
Lange Wagenstraat 55
5126 BB Gilze

 1. Basiscursus Eerste Hulp
  Wanneer er een ongeval plaatsvindt, zijn het de omstanders die de eerste hulp kunnen verlenen. Hiermee kan veel schade worden voorkomen. Zij zijn het die de professionele hulpdiensten kunnen inschakelen die het slachtoffer verder kunnen helpen.

  Onze vereniging organiseert bij voldoende aanmeldingen een basiscursus Eerste Hulp. Deze is gebaseerd op de 27ste (laatste) druk van het Oranje Kruis boekje.

  Doel van de cursus
  Leren omgaan met acute noodsituaties ongevallen of acute ziekten. Het zal je maar gebeuren dat je niet weet wat je op dat moment moet doen.

  Kosten van de cursus zijn € 200,00 dit is inclusief het officiële leerboek van het Oranje Kruis en het examen.

  U moet rekenen op 10 lesavonden van 2,5 uur en een examenavond. Het examen wordt door twee examinatoren van het Oranje Kruis afgenomen en bij een positief resultaat volgt dan ook het erkende Oranje Kruis Diploma. Na het behalen van het diploma bent u automatisch lid van onze vereniging.

 2. Reanimatie en AED
  De AED (Automatische Externe Defibrillator) is inmiddels niet meer weg te denken uit ons straatbeeld. Bent u bekend met de bediening en werking van de AED? Wilt u leren hoe u een AED moet bedienen? Wilt u leren hoe u moet reanimeren? Of wilt u uw kennis verbreden? Schrijf u dan nu in.

  Doel van de cursus
  De cursist bekend en vertrouwd maken met de reanimatie en de bediening en werking van een Automatische Externe Defibrillator (AED).

  De cursus AED wordt gegeven in 2 avonden van 2,5 uur. De AED cursus wordt afgesloten met een competentietoetsing. De cursist ontvangt na de cursus een certificaat van het Oranje Kruis. Kosten van de cursus € 50,00.

 3. Eerste Hulp aan Kinderen
  Een ongeval zit in een klein hoekje. Het zal je maar gebeuren dat jouw kind zich verslikt in een snoepje. Wat doe je? Blijf rustig en probeer te handelen dit is een stuk eenvoudiger als je een cursus Eerste Hulp aan Kinderen hebt gevolgd.

  Doel van de cursus
  Deze cursus is bedoeld voor ouders en verzorgers, om een verslikking, schaafwondjes, verstuikingen etc. bij kinderen vakkundig aan te pakken.

  De cursus bestaat uit 3 avonden, tijdens de laatste avond volgt een examen. De kosten zijn € 100,00 incl. lesboek. Na het positief afsluiten volgt een certificaat van het Oranje Kruis Eerste Hulp Aan Kinderen (EHAK). Dit is een erkend diploma in de kinderopvang en voldoet aan de IKK-wet. Na het behalen van het diploma bent u automatisch lid van onze vereniging.

 4. Eerste Hulp bij Sportletsels
  Sporten is een gezonde bezigheid, toch krijgen sporters ook met sportletsels te maken. De eerstehulpverlener heeft een belangrijke functie bij het beperken van de schade die sporters tijdens het sporten op kunnen lopen. Goede eerste hulp kan erger voorkomen. Het herstel van een sportblessure begint al op het moment dat de Eerste Hulp wordt geboden.

  Doel van de cursus
  Tijdens de cursus leert u wat u moet doen, maar ook wat u vooral moet laten. U verkrijgt kennis van de meest voorkomende sportletsels, de oorzaken en gevolgen. U leert de gevolgen van het sportletsel beperkt te houden. U krijgt inzicht in de wijze waarop sportletsels kunnen worden voorkomen.

  De cursus bestaat uit 4 avonden van 2,5 uur tijdens de laatste avond volgt een examen. De kosten zijn € 100,00. Na het positief afsluiten volgt een certificaat van het Oranje Kruis.

 5. Eerste Hulp bij Wandelletsels
  Wandellaars blijven graag doorlopen bij een wandelevenement. Blaren moeten dan behandeld worden om verdere schade te voorkomen. Tijdens deze cursus leren we u hoe u dit het beste kunt aanpakken.

  Doel van de cursus
  Tijdens de cursus verkrijgt u kennis van verband en hulpmiddelen die bij het verlenen van eerste hulp bij specifiek wandelletsel kunnen worden gebruikt en wanneer ze waarvoor worden gebruikt.

  De cursus bestaat uit 2 avonden van 2,5 uur tijdens de laatste avond volgt een examen. De kosten zijn € 50,00. Na het positief afsluiten volgt een certificaat van het Oranje Kruis.

 6. Eerste Hulp door Jeugd (voor leerlingen op de basisschool)
  Elk jaar krijgen de leerlingen van groep 8 van de basisscholen in Gilze een cursus Eerste Hulp door Jeugd. Deze lessen worden op de scholen gegeven.

  Doel van de cursus
  Wij als EHBO vereniging vinden het erg belangrijk de leerlingen deze basis mee te geven als ze allemaal naar de grote stad uitvliegen voor het voortgezet onderwijs. Allemaal op de fiets en wie kan het hardst en het snelst en dan gebeurt het. Ze vallen, of erger er wordt iemand aangereden. Wat moeten ze doen.

  Tijden de lessen gaan we de jeugd voorbereiden dat ze niet in paniek raken, weten hoe ze hulp kunnen bieden, op gevaar letten en eventueel deskundige hulp kunnen waarschuwen. Hoe ga je om met een slachtoffer wat doen we wel en wat zeker niet.